hand-3190204_1920

Je vraag je nu af: was dit er dan nog niet? Overal zie je catchy infographics, oogstrelende plaatjes en de meest fancy presentaties voorbij komen, maar in de rechtszaal wordt nog nauwelijks gebruik gemaakt van beeld. Vorige week organiseerde Vira een kennissessie over legal design en de toegevoegde waarde er van. Super inspirerend!

Wat is legal design?

Legal design is in feite niets meer dan met beeld je verhaal of pleidooi kracht bijzetten. Waarom afwachten hoe het beeld dat de rechter zich aan de hand van het dossier en pleidooi van de advocaat vormt? Waarom dat beeld niet alvast sturen door middel van beeld gebruik?

Maar ook in het bedrijfsleven kan dit nog veel vaker worden toegepast: maak lange beleidsstukken en processen leesbaar door middel van beelden. Want wie kijkt er nu niet graag naar plaatjes?

De legal designer

Dat de legal designer een mooi beroep is, wordt duidelijk door de verhalen van de sprekers. Grote kantoren kunnen zich inhouse legal designers veroorloven om advocaten te helpen hun argumenten in beeld te brengen. En kan je zelf geen legal designer aannemen, kan je terecht bij Maurits Fornier en zijn team van Fornier Legal design .

Legal design geek conference

Omdat het zo’n growing movement is, is er zelfs een legal design conference georganiseerd voor de relatively new kid on the LawTech block.. Iets om in de gaten te houden dus! Binnenkort weer meer over dit onderwerp..

Imke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s