robot-507811_1920

Hoe kan de technologie het bedrijfsleven makkelijker maken? Er zijn ontzettend veel voorbeelden te noemen. Ook op juridisch vlak gebeurt er een hoop. Een paar voorbeelden onder elkaar:

  • Lawspeak: een tool ontworpen door 2 studenten, die ingewikkeld juridisch jargon à la minute vereenvoudigt. Tim Teunissen en Pim Oerlemans wonnen maarliefst €25.000 voor de verdere ontwikkeling en uitrol van dit concept bij de Brauw Legal Innovation Challenge. Lees meer over dit initiatief dat al in Engelstalige landen getest werd en naar verwachting begin 2018 hier actief is: http://www.mr-online.nl/law-speak-maakt-recht-toegankelijk/
  • Introductie Nederlands Recht: Visual Contracts wil de manier waarop aankomende juristen en advocaten worden opgeleid veranderen. Zware juridische kost wordt vertaald in duidelijke visuele taal. Zodat iedereen eenvoudig kan begrijpen hoe het Nederlandse rechtsysteem in elkaar zit. Hiermee moet het leven van huidige en toekomstige rechtenstudenten een stuk makkelijker worden. Introductie Nederlands Recht wil studenten en juristen laagdrempelig kennis laten maken met Legal Design Thinking: de skill die elke jurist in de nabije toekomst naar eigen zeggen, wil kennen. Zie: https://visualcontracts.eu/community/intronlrecht
  • Juriblox: de AVG (of GDPR) vereist een hoop administratieve rompslomp. Bedrijven dienen een overzicht te kunnen geven van alle verwerkers waar ze mee samenwerken. Daarbij moet je kunnen laten zien dat je met al deze verwerkers de juiste verwerkersovereenkomst hebt gesloten. Met Juriblox kan je eenvoudig deze gegevensverwerkingen bijhouden. https://www.juriblox.nl/

Imke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s