ticket-1539705_1920

Het is niets nieuws, maar het gebeurt nog niet altijd: het opnemen van onvermijdbare kosten in de ticketprijs. Dat wil zeggen dat wanneer je adverteert met een prijs per persoon en je rekent ook administratiekosten per persoon, je deze bij elkaar op moet tellen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) draagt online aanbieders van concert-, theater- en festivaltickets op om zich aan de regels te houden voor het duidelijk vermelden van de prijs.

Gisteren heeft de ACM op haar website bekend gemaakt vanaf 1 oktober 2017 te zullen controleren op de juiste prijsvermelding op websites. Online aanbieders van tickets krijgen tot 1 oktober de tijd om hun prijsvermelding aan te passen.

Transparantie

Veel consumenten klaagden dat er tijdens het boekingsproces ineens onverwachte kosten bijkwamen. De consument wordt verleid met een mooie aanbieding en opeens komen er dan nog voor verschillende zaken kosten bij. Bernadette van Buchem, directeur consumenten van de ACM: “Consumenten mogen tijdens het boekingsproces niet  met extra kosten worden geconfronteerd die ze altijd moeten betalen. Duidelijke prijzen zijn niet alleen belangrijk voor consumenten, maar ook voor ondernemers die met elkaar concurreren.”

Hoge extra kosten

Die kosten lopen soms op tot wel 20% bovenop de oorspronkelijke prijs, aldus de ACM. De kosten worden gerekend voor verschillende zaken, van administratiekosten, servicekosten tot print- of ticketkosten.

Zelf heb ik een keer meegemaakt dat ik €1,80 per ticket moest betalen voor het leveren van een ticket. Per post en met een lintje er om zou je denken? Dat was niet het geval, de kosten werden gerekend voor het downloaden van de pdf. Niet heel klantvriendelijk.

Juiste vermelding

Tot 1 oktober hebben online ticketaanbieders dus de tijd om hun prijsvermelding aan te passen. Na die tijd zal de ACM controleren en ticketaanbieders waar mogelijk dwingen alsog de prijsvermelding aan te passen.

Imke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s