Capture

Foodora – je weet wel de roze versie van de bezorg-je-eten-thuis-per-fiets – heeft haar voorwaarden en privacy statement veranderd. Daar word ik als klant super netjes van op de hoogte gesteld. Ik word ook uitgenodigd om de nieuwe voorwaarden te lezen.

bezwaar?

Dan gaat de mail verder met ‘Mocht je het niet eens zijn met de nieuwe voorwaarden dan kun je dit tot 11 april 2017 aan ons laten weten door een e-mail te sturen..’. Dat wekt de interesse want ik ben natuurlijk wel benieuwd wat er dan gebeurt als je het er als consument niet mee eens bent? Dan gebeurt er dus het volgende ‘..en zal jouw account worden verwijderd.’ Met andere woorden, als je het er niet mee eens bent, kan je geen klant meer bij ons zijn. Op zich wel voor te stellen, want als je voor iedere consument aparte voorwaarden op moet stellen of wijzigingen moet toepassen, is dat niet echt werkbaar. Alleen, omdat nu zo letterlijk op te schrijven?

In de volgende zinnen staat dat als je een bestelling plaatst, je automatisch akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Op zichzelf dezelfde strekking als hierboven, maar dan heb je je klant in ieder geval nog! De klant die nu een e-mail stuurt, daarvan moet je nu toch echt het account verwijderen en kan je niet meer benaderen voor nieuwe acties. Nu zal het in de praktijk wel meevallen hoeveel mensen bezwaar zullen indienen. Maar toch, je moet al deze accounts wel uit je database verwijderen. Zonde!

Imke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s