En er wordt meer teruggedraaid in de VS dan maatregelen op het vlak van klimaat en zorg. Ook op het gebied van privacy doen de Amerikanen een stap terug. Vorig jaar werd bepaald dat internetproviders persoonsgegevens alleen met toestemming van de betreffende personen doorverkocht mogen worden. Dit lijkt nu teruggedraaid te gaan worden:

http://nos.nl/artikel/2165518-congres-providers-vs-mogen-internetgedrag-van-klant-verkopen.html

Als dit doorgaat, mogen providers naast de browsegeschiedenis ook informatie over de apps die iemand gebruikt verkopen aan derden.

Wat zijn de gevolgen daarvan?

Voor miljoenen Amerikanen die surfen op het internet betekent dit dat de provider bijvoorbeeld kan zien welke websites worden bezocht en dat deze informatie zonder toestemming kan worden doorverkocht. Het vervelende daaraan is dat iemand nog wel zonder Google en Facebook op het internet kan, maar dat iedereen een browser nodig heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s