..nieuwe kansen in 2017. Het einde van 2016 kende even andere prioriteiten dan bloggen 🙂 Zo vond in december de eerste succesvolle borrelavond van Young Professionals at Law plaats. Er zal er snel weer eentje plaatsvinden, datum volgt!

bowl-1842294_1920

Nieuwe ronde, nieuwe kansen geldt helaas niet voor de frietboer die het AD in kort geding heeft gedaagd in verband met de uitslag van de jaarlijkse Friettest. Eiser verkoopt friet in een tankstation in Eindhoven en kreeg de beoordeling 9 en ‘zeer goed’. Wat is daar mis mee vraag je je af? Eiser vond dat hij in de top 5 had moeten eindigen in plaats van op de 16e plek. Door een onverwachte – extra – friettest op een dag waarop zijn top-aardappelen niet op voorraad waren, viel hij buiten de top 5.

De rechter was het daar helaas niet mee eens: toewijzing van de vordering zou de persvrijheid van het AD inperken. Daarbij, van de beste vijf mag bij uitstek constante kwaliteit worden verwacht en het AD mocht deze derde test uitvoeren om juist die subtiele verschillen uit het onderzoek te halen.  Pech voor eiser dat die derde test net werd gehouden op één van de drie dagen dat hij aardappels van mindere kwaliteit gebruikte, maar dat was het ook voor de klanten die toen friet bij hem afnamen.

Hopelijk betere kansen in 2017!

lees het hele vonnis hier

Imke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s