“Neem een paar minuten de tijd om de updates te lezen en te zorgen dat je ze begrijpt”. Een.paar.minuten. SERIEUS Spotify? Alles voor je consument en de ervaring…uhuh. Heb je de hele dag gewerkt en wil je even een nummertje aanzetten voor tijdens het koken, kan je weer aan het werk. Want zonder akkoord te gaan, kan je geen muziek aanzetten.

Open je een van de twee links ontvouwt zich een tekst waar je u tegen zegt. Een paar minuten. Heb ik 6 jaar voor gestudeerd om dit soort teksten te begrijpen. Anyway. Waar is de niet-akkoord knop? Oh niet akkoord gaan is niet mogelijk. Je moet op “accepteren” klikken volgens het begeleidende tekstje. Alleen…die knop staat er niet, er staat ‘akkoord’ op de knop. Moet je nagaan als dat kleine tekstje al niet klopt, wat staat er dan in die 20 pagina’s met voorwaarden? Of zijn de voorwaarden getypt door juristen en de pop-up door marketing? Lekker afgestemd.

Spotify gaat er vast vanuit dat iedereen toch wel op akkoord klikt om muziek te kunnen luisteren. Want daar open je natuurlijk ook Spotify voor, niet omdat je net zin had in een lekkere juridische tekst.

Ik had het netter gevonden als ze me even per mail op de hoogte hadden gesteld van de nieuwe voorwaarden. Of hebben ze mijn specifieke akkoord nodig om het contract over te zetten? Kom ik ook niet echt uit op het eerste gezicht. Erg klantvriendelijk is het in ieder geval niet. En dan heb ik de voorwaarden zelf nog niet eens gelezen. Ga ik nu ook niet doen trouwens, heb inmiddels al een lekker muziekje op staan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s